معرفی کتاب زندگانی فاطمه زهرا
معرفی کتاب زندگانی فاطمه زهرا درفضای مجازی توسط کتابخانه استاد سعیدی
کتاب زندگانی فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نوشته دکتر سید جعفر شهیدی به نقل حیات طیبه زهرای مرضیه می پردازد تا الگوی مناسبی برای سبک رفتاری ما در مواجه با حوادثی از آن قبیل قرار گیرد. هدف نویسنده از این کتاب صرفا گزارش گری و نقل تاریخ زندگانی دختر پیغمبر است بنابراین بنایی بر نقد و بررسی حوادث آن دوران ندارند اگر چه گاهی متعرض آن می شود.
نویسنده این کتاب کوشیده است تا حد امکان گزارش خود را بر اساس سندهای دست اول و یا نزدیک به دست اول تنظیم کند تا احتمال تحریف و دست خوردگی آن ها را کمتر کند و همچنین سیره مؤلف این بوده تا مطالبی که بدان ها اشاره دارد، از جمله گزارشاتی باشد که قرائن خارجی بر صحت و درستی آن داشته و یا مورد قبول اکثریت تاریخ نویسان واقع شده باشد تا به واقعیت نزدیک تر گردد.
روشی که نویسنده محترم این کتاب شریف، در چینش مطالب آن برگزیده است، بر مبنای سیر زندگی حضرتش از ولادت تا شهادت ایشان است. البته گاهی با طرح پرسش هایی، به پیگیری و بررسی مسائل خاصی از تاریخ می پردازد تا بتواند مخاطب را به پاسخ پرسش خود هدایت کند.
از جمله مسائلی که در این کتاب بدان اشاره شده است عبارت است از شرایط شبه جزیره عرب و جایگاه دختران در آن دوران، مباحثی در مورد خدیجه کبری(س) مادر ماجده حضرت زهرا(س)، ولادت و دوران کودکی حضرت، خواستگاری و ازدواج فاطمه(س)، ولادت حسنین(ع)، فدک، بیماری پیغمبر(ص)، هجوم به خانه زهرا(س)، بررسی خطبه ایشان، شهادت و دفن حضرتش می باشد.
در روایات شیعه و سنی به چند حدیث بر می خوریم که نشان می دهد گاهی میان فاطمه (س) و شوهرش امیرالمومنین(ع)، کدورتی پیش می آمد، که در بررسی این احادیث، نویسنده بعد از خدشه در سندیت آن، این احادیث را با مقام عصمت در تعارض دانسته و آنها را فاقد اعتبار می داند.
یکی از مؤثر ترین ابزار تحریک احساسات و جلب عواطف از دیر باز، سرودن شعر است که در مورد اهل بیت نیز از آن استفاده شده که از خصوصیات منحصر به فرد این کتاب می توان به بررسی جایگاه دخت پیامبر در شعر و ادب عرب و فارسی اشاره کرد.
مؤلف در تحقیقی با اشاره به ارادت شاعران و اهل ادب، از صدر اسلام تا زمان معاصر سعی کرده است تا بتواند گوشه ای از دفاع شاعران را از مظلومیت فاطمۀزهرا(س) به نمایش بگذارد.